Блог

ВЕЧЕ СТЕ СЕРТИФИЦИРАН ФИТНЕС ИНСТРУКТОР! СЕГА НАКЪДЕ?

Поздравления!
 
С вълнението от новия сертификат може да се почувствате изкушени да скочите веднага в бизнеса САМИ. Все пак, един от най-добрите начини да спечелите опит, да получите клиенти и да имате редовна заплата, е да започнете работа във фитнес залата.
 
Наемане и изграждане на мотивационно писмо
Независимо дали променяте кариерата си или сте завършили наскоро програмата за Фитнес инструктор, опишете всички релевантни практически упражнения във вашата автобиография. Това включва всичко: от спортните упражнения, помагайки на приятел да загуби 20 килограма, до умения в продажбите и обслужването на клиентите. В мотивационното си писмо споменете, че сте наскоро сертифицирани, но добавете обобщение защо се интересувате от фитнес индустрията. Бъдещият ви работодател обича, когато имате собствена история или дълбока страст към фитнеса, която искате да споделите с другите.
 
Когато сте наети, ще прекарате известно време да се запознаете с фитнес залата и членовете чрез "сянката" на друг треньор. Това обучение на работното място е безценно, защото ви дава възможност да учите чрез други професионални инструктори. Ще срещнете клиенти от различни възрасти и нива на умения. Срещането на клиенти с различни здравни статуси, наранявания, и други ограничения ще ви подготви за вашите собствени клиенти. Водете си бележки за упражненията и въпросите, които най-често задават на инструктора. Питайте ги дали имат някакви проблеми с гърба, кръста, дали имат скорошни травми, за да знаете как да процедирате. Когато започнете да тренирате, ще развиете свой собствен стил, но винаги е полезно да се учите и от другите.
 
Начинаещите в залата са вашият най-добър източник на потенциални клиенти, тъй като много от тях не са тренирали с месеци или пък изобщо не са стъпвали в залата. Говорете с всички членове (нови и редовни) и ги питайте как се развиват техните тренировки. Слушайте за ключови думи като "отегчен" "мързел" и "нищо". Това са показатели, че тренировките им не им дават резултатите, които търсят. Предложете начини, по които можете да им помогнете да постигнат по-ефективно своите цели. Разберете емоциите зад техните цели. Повечето хора искат да се оформят по специална причина - да направят среща, да изглеждат добре за сватба, да се чувстват по-добре за себе си, да живеят достатъчно дълго, за да се срещнат с внуците си.
 
Бъдете честни с новите си клиенти за това колко време ще им отнеме, за да постигнат своите фитнес цели. Като инструктор по фитнес ще трябва да изготвите и програма. Някои хора имат погрешното схващане, че веднъж седмично с фитнес инструктор е достатъчно, за да има ефект.
Вие ще трябва да изготвяте напълно различна програма за всеки клиент. Някои от клиентите ви могат да имат подобни цели и със сигурност може да ги накарате да направят едни и същи упражнения, но се уверете, че всяка програма е уникална за тях. Бъдете на разположение на клиентите си, когато не ги обучавате. Предложете телефонен номер и имейл адрес, в случай че имат въпрос. Знаейки, че сте там, за да отговорите на въпроси, свързани с избора им на храна и упражнения, ще поддържате стабилна връзка с тях. Признайте техните постижения.
Колкото повече се интересуват от целите си, толкова по-дълго те ще се обучават с вас. Задържането на клиенти е 80% от вашия бизнес.
Не забравяйте, че можете също така да разчитате на клиентите си за нови такива чрез препоръки.
 
И така...преди да се замислите за своя фитнес зала, наистина е хубаво да получите опит, работейки в екип с други инструктори. С времето ще придобиете повече увереност, ще изградите собствен стил, а един ден...един ден не се знае.
Ако искате да започнете с изграждането на кариера като Фитнес инструктор, запишете се още сега тук.


5 ПРЕДИМСТВА ДА ТРЕНИРАТЕ С ЛИЧЕН ИНСТРУКТОР

Има безброй предимства, когато тренирате с личен инструктор. Хората от всяка възраст и ниво на опит могат да получат по-добри резултати и да живеят по-здравословен начин на живот.
Персоналният треньор ще ви помогне да създадете уникален план за тренировка, който да отговаря на вашите индивидуални нужди и цели и може да предотврати нараняване.
 
1. БЪРЗИ И ПО-ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ
Тренирането с личен инструктор, който да ви води през вашата фитнес програма, ще ви помогне да се уверите, че прекарвате времето си във фитнеса с подходящите видове упражнения.
Ако имате ограничено време за тренировка, с персоналния треньор ще се уверите, че получавате възможно най-добри резултати за най-кратко време.
 
2. ГОРЕНЕ НА МАЗНИНИ И ИЗГРАЖДАНЕ НА МУСКУЛИ
Повечето хора имат много цели, когато тренират, най-често срещаните са горенето на мазнини и изграждането на мускулна маса. Често е трудно да се намери точното равновесие между тези две цели, а личният треньор може да ви помогне да намерите правилните упражнения, за да ги постигнете.
 
3. НАМАЛЯВАНЕ ШАНСА ЗА НАРАНЯВАНЕ
Личният треньор ще ви научи на правилната техника, която да използвате по време на вашата тренировка, така че да избегнете нараняване и травми.
 
4. УСТАНОВЯВАНЕ НА УМЕНИЯ И НАВИЦИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ
Личният треньор може да ви помогне да изградите навици и да създадете здравословен начин на живот.
Той може да ви помогне да преодолеете препятствията, които биха могли да попречат на тренировките ви.
 
5. МОТИВАЦИЯ
Когато срещнете трудност в тренировъчната си програма, може да бъде трудно да продължите и да останете мотивирани и концентрирани.
Личният треньор може да ви помогне да разберете защо тази част е трудна за вас и как да намерите начини да я преодолеете, за да получите по-голям резулта


Предимствата да бъдеш Инструктор групови занимания и защо да избереш тази професия?

Ако твоето мечтано бъдеще се олицетворява в споделянето на знания и умения за правилната техника на упражненията, здравословното хранене на трениращите и имаш способността да мотивираш хората около себе си, то професията Инструктор групови занимания е точно за теб.
 
Когато става дума за Инструктор групови занимания, синхронизирането на групата е от съществено значение.
 
Ето защо е необходимо да спазваш темпото на останалите, за да се уравновесят движенията и енергиите на всеки един от членовете на групата.
 
От съществено значение е да поддържаш обратна връзка – да изслушваш всеки един  трениращ и да се интересуваш от неговите дългосрочни и краткосрочни цели, както и от лимита на неговата издръжливост.
 
Какво ще можеш, ако избереш тази професия? Нека ти припомним...
 
След като изучиш структурата на човешките движения, физиологията, принципите на добрата тренировка и основите на здравословното хранене, ще можеш да се справиш с всички физически проблеми при тренировка, които твоите клиенти могат да имат.
 
Ще можеш да демонстрираш пред групата правилна техника при упражненията за всички мускулни групи.
Ще можеш да събираш и анализираш информация за всички членове от групата и да се изправяш пред нови предизвикателства.
 
Професията Инструктор групови занимания ще ти даде възможността да помагаш на трениращите що се касае до храненето, контрола над теглото и здравословния начин на живот. Също така ще можеш сам да въвеждаш свои тренировки и аеробични упражнения.
 
 
 
Пред теб стоят следните предизвикателства:
 
  • Да имаш отлична физическа подготовка и натрупани знания и умения за фитнес индустрията и спортните упражнения;
  • Да умееш да даваш точните съвети за постигане на желаните резултати от ежедневните физически натоварвания на всички, които се допитат до теб;
  • Непрекъснато да наблюдаваш и контролираш тренировката на всеки един от групата;
  • Да имаш позитивна нагласа и усет за музика; 
  • Готов ли си да се справиш с тях?