Мотивация

Полезни съвети от топ инструктори или 6 начина да се чувстваш добре в кожата си

Полезни съвети от топ инструктори или 6 начина да се чувстваш добре в кожата си


Днес сме подбрали за теб 6-те най-полезни съвета от доказани инструктори и с радост ги споделяме. Целта е да научиш какво мислят те и какво според тях е важно, за да живеем всички ние по-добре.
 
Сигурни сме, че, ако обичаш спорта, си ги чувал, но все пак искаме да ти ги припомним.
 
Ето ги и тях:
1. Прави по 10 000 крачки всеки ден – Харли Пастернак
Доказано, е че са необходими 10,000 крачки на ден, за да приведеш организма си в оптимален вид. Паркирай на по-отдалечен паркинг и направи няколко бонус крачки до работното си място. Използвай стълбите вместо асансьора и виж разликите в своето тяло.
За да контролираш пулса си и броя крачки, е добре да инвестираш във функционално устройство. Примери за това са спортна гривна и часовник, мобилна апликация и други устройства за следене на физическата ти активност.
 
2. Не прекалявай с тежестите – Алекс Маклийн
Не е необходимо да прекаляваш с големите тежести с цел да постигнеш по-бързо целите си. Вместо това, тази идея може да те изкара от залата за дълъг период от време. Оптималният вариант е килограмите на тежестите, които ползват за тренировка, да бъдат съобразени с твоето тегло. По този начин тренировката ти ще бъде по-ефективна и очакваният резултат ще бъде по-удовлетворяващ.
 
3. Създай си фитнес навик – Боб Харпър
В забързаното ежедневие е трудно да осмислим приоритетите си. Денят неусетно се изнизва и не остава време за фитнес или друга физическа активност.
Състави си график с конкретна дата за твоето спортно занимание. Постави го на видно място из дома или офиса. По този начин няма да забравиш да посетиш фитнеса или да се раздвижиш в парка.
 
4. Усилията ти трябва да бъдат фокусирани и контролирани – Джеймс Грей
От изключително значение е да контролираш тежестта, повторенията, вдишването и издишването.
При контрола на тежестите, е необходимо оптимално съкращение на мускулните групи. Колкото по-голяма е степента на съкращение на мускулните групи, толкова резултатът от тренировките ще бъде по-удовлетворяващ.
 
5. Яж чиста храна – Натали Болтън
Консумирай храните в близко до натуралното им състояние, като ограничиш обработените храни, богати на рафинирани въглехидрати, транс-мазнини, консерванти и овкусители. Избери натурални пълномаслени млечни продукти, риба и прясно месо.
 
А сега сигурно се чудиш къде е 6-ят съвет???
Искаме да го чуем лично от теб!
 

Щом си на тази страница, значи те е грижа за себе си. Ние сме почти убедени, че спортът е твоят начин на живот, а ние ценим високо това.
 
Ако искаш да бъдеш сред ТОП инструкторите и съветите да идват от теб – запиши се още сега тук и дай всичко от себе си. Ние искаме да те чуем, а ти?