Мотивация

Важните неща, които трябва да обмислите, преди да станете фитнес професионалист

Важните неща, които трябва да обмислите, преди да станете фитнес професионалист


Фитнес кариерата може да бъде много атрактивна (и обикновено започва с много ползи като безплатна карта за фитнеса), но се иска много повече, за да станете успешен фитнес треньор, което повечето хора не знаят. 
За да ви помогнем да решите дали искате да получите сертификат, попитахме част от нашите курсисти кои са нещата, които биха искали да знаят.
 
1. Работа или забавление?
Може би изглежда, че вашият фитнес инструктор има цялото време на света (и това вероятно е така), но това не означава, че работата е изцяло забавления и игри. Преди дори да се появи във фитнеса, той вероятно е прекарал часове, съставяйки перфектния плейлист, посещавайки конференции, за да научи нови движения и е създава хореографиите пред огледалото.

Да бъдете добър инструктор често означава да пристигнете по-рано и да останете до по-късно, за да помогнете на трениращите, както и да почистите студиото. Нужни са  часове за подготовка и подбиране на музика, движения, както и да се информирате и усъвършенствате.

2. Фитнесът като бизнес
Ставайки персонален треньор или фитнес инструктор, означава, че отговаряте за управлението на собствения си бизнес.  Голяма част от това е придобиването на всички подходящи сертификати.
Въпреки че ще изразходвате собствените си пари, време и енергия, изучавайки и преминавайки сертификационните си курсове, това е лесната част. Трудната част е създаването на устойчив бизнес, който не поглъща цялата ви физическа и емоционална енергия, опитвайки се да привлече клиенти. Важно е да разберете, че продавате себе си като продукт, който хората ще купуват, така че не само трябва да предложите нещо с висока стойност на потенциалния клиент, но също така ще трябва постоянно да развивате, актуализирате и продавате продукта си.
 
Първото нещо, което обикновено чуваме, когато някой поиска да стане фитнес инструктор, е:
"Изглежда такава забавна работа - искам да кажа, че ти се плаща да тренираш!"
Не точно! 

Да станете групов фитнес инструктор означава, че ще преподавате на други хора и ще практикувате безопасни и ефективни упражнения за вашите курсисти, а не за вашата лична тренировка.
Докато демонстрирате движенията, всички упражнения, които включвате във вашите уроци,  трябва да се извършват с голям интерес от курсистите ви, а не с личното желание да се подложите на добра тренировка.
В действителност, понякога ставайки професионалист в областта на фитнеса, става още по-трудно да направите собствената си тренировка.

В края на деня, след работа в залата, последното нещо, което ще искате да направите, е да останете за лична тренировка. С няколко думи: да мотивирате себе си често може да бъде и предизвикателство.

3. Усъвършенстване
За разлика от някои традиционни професии, където можете да научите триковете на търговията по време на семинар и след това да повтаряте същите неща всеки ден, фитнесът винаги се променя, което означава, че ще трябва и вие да се променяте с него. 

За да се гарантира, че вашите курсисти получават най-безопасния и най-ефективния опит, трябва да разберете, че не само ще преподавате курсове, а и непрекъснато ще се обучавате на  такива (семинари, конференции, онлайн курсове, уеб-семинари и т.н.).
 
Сега се запознахте с част от нещата, от които най-много се интересуват курсистите и бъдещите инструктори и вярваме, че сте наясно с предизвикателството, което стои пред вас.
Фитнесът не е само забавление, той е начин на живот. Вие сте хората, които познавате най-добре силата на спорта, нужно е да направите първата крачка.
 
Ако вече сте убедени, че тази работа е за вас, заповядайте и са запишете тук.